Билансот на Ковид-19 во источните и неразвиени земји во светот

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во последните 24 часа во Саудиска Арабија се зголеми за уште 11 и изнесува 390

1423115
Билансот на Ковид-19 во источните и неразвиени земји во светот

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во светот изнесува над 345 илјади, на заразените над 5,5 милиони, а на оздравените над 2 милиони 290 илјади лица.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во последните 24 часа во Саудиска Арабија се зголеми за уште 11 и изнесува 390, а бројот на заразените се зголеми на 72 560.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во последните 24 часа во Кувајт се зголеми 156, додека  бројот на заразените на 21 302.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Катар се зголеми на 23, додека бројот на заразените со раст од 1 521 изнесува 43 714.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Бахреин изнесува 13, додека со раст на заразените на 9 093.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Либан изнесува 26, додека вкупниот број на заразени се зголеми на 1 114.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Мароко изнесува 198, додека вкупниот број на заразени се зголеми на 7 429.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Египет изнесува 764, во Ирак 160, во Јемен 42, во Оман 37.Слични вести