Билансот на Ковид-19 во источните и неразвиени земји во светот

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во последните 24 часа во Алжир се зголеми за уште 7 и изнесува 562, а бројот на заразените со раст од 190 се зголеми на 7 918

1422341
Билансот на Ковид-19 во источните и неразвиени земји во светот

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во светот изнесува над 338 илјади, на заразените над 5 милиони 269, а на оздравените над 2 милиони 325 илјади лица.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во последните 24 часа во Алжир се зголеми за уште 7 и изнесува 562, а бројот на заразените со раст од 190 се зголеми на 7 918.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во последните 24 часа во Саудиска Арабија се зголеми за уште 13 и изнесува 364, додека  бројот на заразените со раст за уште 2 642 изнесува 67 719.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Ирак се зголеми за уште 7, додека бројот на заразените изнесува 3 964.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Катар се зголеми за уште 2 лица и изнесува 19, а бројот на заразените се зголеми за уште 1 830 и изнесува 4- 481.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Бахреин изнесува 12, додека со раст на заразените за уште 164 се зголеми на 8 338.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Бахреин изнесува 12, додека вкупниот број на заразени се зголеми на 8 338.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Либан изнесува 26, додека вкупниот број на заразени се зголеми на 1 086.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Јордан изнесува 9, додека вкупниот број на заразени се зголеми на 700.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Либија изнесува 3, додека вкупниот број на заразени се зголеми на 72.Слични вести