Билансот на Ковид-19 во источните и неразвиени земји во светот

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Кувајт изнесува 124, а бројот на заразените 17 568

1420854
Билансот на Ковид-19 во источните и неразвиени земји во светот

Бројот на смртните случаи од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19- во светот изнесува над 328 илјади, на заразените над 5 милиони, а на оздравените над 2 милиони лица.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Кувајт изнесува 124, а бројот на заразените 17 568.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Катар изнесува 16, а бројот на заразените 37 097.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Оман изнесува 371, а бројот на заразените 6 043.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Бахреин изнесува 12, а бројот на заразените 7 843.

Бројот на заразените во Либан изнесува 961, додека во Појасот Газа 30.Слични вести