Во два одделни напади во Пакистан загинаа 7 лица од кои 6 војници

Во последните реализирани два одделни напади во Пакистан загинаа 7 лица од кои 6 вијници6и еден цивил

1419935
Во два одделни напади во Пакистан загинаа 7 лица од кои 6 војници

Во два одделни напади во Пакистан загинаа 7 лица од кои 6 војници.

Според објавеното соопштение од пакистанската армија, во моментот на поминување на воено возило на пограничната гарда кое патролирало во областа Пир Гариб во близина на градот Мач во провинцијата Белуџистан, е активиран експлозив од рачна изработка поставен од страна на терористите.

Како што се истакнува во нападот загинаа цивилниот возач на военото возило и 5 војници, додека во областа се започнати активности за пребарување на теренот.

Во еден друг реализиран напад во областа Манд во провинцијата Белуџистан загина еден од војниците кои одговорија на отворениот оган од страна на терористите.

За фаќање на терористите кои избегале е започната операција. Слични вести