Во вооружен напад на талибанските милитанти во Авганистан загинаа 8 припадници на безбедносните сили

Талибанските милитанти реализираа вооружен напад на еден рудник за бакар во провинцијата Логар во Авганистан во кој загинаа 8 припадници на безбедносните сили

1418887
Во вооружен напад на талибанските милитанти во Авганистан загинаа 8 припадници на безбедносните сили

Во реализиран вооружен напад од страна на талибанските милитанти на еден рудник за бакар во провинцијата Логар во Авганистан загинаа 8 припадници на безбедносните сили.

Портпаролот на провинцијата Логар Дидар Лаванг соопшти дека милитантите реализираа вооружен напад на рудникот за бакар во населеното место Мухамед Ага во провинцијата Логар.

Велејќи дека во нападот загинаа 8 припадници на безбедносните сили одговорни за безбедноста на рудникот, а 7 мина беа ранети, Лаванг рече дека нападот беше одбиен.

Од страна на Талибан засега не е објавено соопштение во врска со нападот.

Како што се истакнува, талибанските милитанти извршиле вооружен напад на истиот рудник и на 22 април и во овој напад загинале 8 припадници на авганистанските безбедносни сили.Слични вести