Амбасадорот на НР Кина во Израел пронајден мртов во куќата

Изарелската полиција започна истрага во врска со смртта на амбасадорот

1418885
Амбасадорот на НР Кина во Израел пронајден мртов во куќата

Амбасадорот на НР Кина во Израел, Ду Веи беше пронајден мртов во куќата.

Амбасадорот Веи порано беше амбасадор и во Украина, а од февруари оваа година беше именуван за амбасадор во Израел.

58 годишниот амбасадор престојуваше во резиденцијата во општината Херцлија во областа Тел Авив.

Изарелската полиција започна истрага во врска со смртта на амбасадорот.Слични вести