Поради Ковид-19 бројот на бездомниците во САД би можел да се зголеми за 45 отсто

Во спроведеното истражување од страна на Универзитетот Колумбија се нагласува дека глобалната епидемија на Ковид-19 стана причина да ја загубат својата работа (да останат без работа) милиони лица и дека тоа ќе го намали бројот на бездомниците

1418400
Поради Ковид-19 бројот на бездомниците во САД би можел да се зголеми за 45 отсто

Како што се истакнува, поради негативните влијанија на глобалната епидемија на новиот тип коронавирус (Ковид-19) врз економијата би можел да се зголеми за 45 отсто бројот на бездомниците во Соединетите Американски Држави (САД). 

Во спроведеното истражување од страна на Универзитетот Колумбија се нагласува дека глобалната епидемија на Ковид-19 стана причина да ја загубат својата работа (да останат без работа) милиони лица и дека тоа ќе го намали бројот на бездомниците.

Во истражувањето се наведува дека според официјални регистри од јануари 2019 година, во САД има 568 илјади бездомници и дека поради Ковид-19 на оваа бројка оваа година можат да се додадат уште 250 илјади лица.

 Слични вести