Во пожар во дом за стари и изнемоштени лица во Русија животот го загубија 9 лица, а 9 се повредени

Според објавеното соопштение од Министерството за итни состојби на Русија, во еден дом за стари и изнемоштени лица во градот Красногорск во близина на главниот град Москва избивнал пожар во кој животото го загубиле 9 лица, а 9 мина биле повредени

1415032
Во пожар во дом за стари и изнемоштени лица во Русија животот го загубија 9 лица, а 9 се повредени

Во пожар во дом за стари и изнемоштени лица во градот Красногорск во Русија животот го загубија 9 лица.

Според објавеното соопштение од Министерството за итни состојби на Русија, во еден дом за стари и изнемоштени лица во градот Красногорск во близина на главниот град Москва избивнал пожар во кој животото го загубиле 9 лица, а 9 мина биле повредени.

Во моментот на пожарот во објектот се наоѓале 29 лица и во врска со случајот била започната истрага.

Според првични претпоставки, причина за пожарот била експлозија на сад (казан) за пареа по што огнот бил ставен под контрола.Слични вести