Расте билансот на Ковид-19 во источните и неразвиените земји во светот

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во последните 24 часа во Алжир се зголеми на 502, додека на заразените на 5 723 пациенти.

1414724
Расте билансот на Ковид-19 во источните и неразвиените земји во светот

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во светот изнесува над 281 илјада, на заразените над 4 милиони 162 илјади, а на оздравените над 1 милион 468 илјади.и 1 милион 372 илјади оздравени.

Расте бројот на смртните случаи од Ковид-19 во источните и неразвиените земји во светот.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во последните 24 часа во Алжир се зголеми на 502, додека на заразените на 5 723 пациенти.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во последните 24 часа во Израел се зголеми на 252 а на заразените на 16 477.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во последните 24 часа во Египет се зголеми на 525, во Саудиска Арабија на 246, во Бангладеж на 228, во Мароко на 188, во Ирак на 109, во Судан на 64, во Кувајт на 58, во Чад на 31, во Катар на 14.

Досега во Јужна Кореја од Ковид-19 умреа 256 лица, додека бројот на новозаразените во последните 24 часа изнесува 35. Вкупниот број на заразени се зголеми на 10 909. Од 9 април беше забележан најголем пораст на заразени од Ковид-19 за само еден ден.Слични вести