Билансот на Ковид-19 во светот: Позитивни тестовите на над 4 милиони лица

Во последните 24 часа оздравеа 1 милион 372 илјади, додека вкупниот број на смртни случаи изнесува над 275 илјади

1413754
Билансот на Ковид-19 во светот: Позитивни тестовите на над 4 милиони лица

Билансот на новиот тип на коронаворусот (Ковид-19) во последните 24 часа во светот изнесува над 275 илјади смртни случаи, над 4 милиони заразени и 1 милион 372 илјади оздравени.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во последните 24 часа во  Соединетите Американски Држави се зголеми за уште 1 181 и изнесува 76 илјади 998. Бројот на заразените граѓани во истиот период се зголемиа 31 326 и изнесува 295 илјади 31. Во меѓувреме ушт едно лице од кабинетот на потпретседателот Мајк Помпео беше позитивен на тестот на Ковид-19. Претходниот ден еден од аѓутантите на Трамп исто така беше позитивен на Ковид-19.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Велика Британија која важи за центар на епидемијата во Европа, во последните 24 часа се зголеми за уште 626 лица и изнесува над 31 241, додека бројот на заразените со раст од 4 649 се зголеми на 211 364. Вчера завршија ограничувањата кои започнаа на 23 март и беа пролонгирани до 16 април, додека патот што ќе се седи во претстојниот период во врска со „олабавувањето на мерките“ ќе се објави утре од страна на премиерот Борис Џонсон.

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Италија во псоледните 24 часа се зголеми за 243 и изнесува 30 201, додека бројот на заразените со намалување на 1 663 опадна на 87 961.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Франција во последните 24 часа се зголеми за 243 и изнесува 26 230, додека бројот на заразените забележа пораст на 642 и изнесува 210 086.Слични вести