Одрони во рудници за злато во Либерија: Животот го загубија најмалку 45 лица

Според вестите објавени во националниот печат, случаите на лизгање на земјиштето во областите Масакпаох, Бангома и Тевор во провинцијата Гранд Капе Моунт во земјата стана причина за одрони во рудниците за злато во наведените области

1412194
Одрони во рудници за злато во Либерија: Животот го загубија најмалку 45 лица

Во одрони во неколку рудници за злато во западноафриканската држава Либерија животото го загубија најмалку 45 лица.

Според вестите објавени во националниот печат, случаите на лизгање на земјиштето во областите Масакпаох, Бангома и Тевор во провинцијата Гранд Капе Моунт во земјата стана причина за одрони во рудниците за злато во наведените области.

Во активностите за пребарување и спасување во областите Масакпаох и Бангома досега се пронајдени мртвите тела на 45 лица.

Надлежни истакнуваат дека проодлжуваат активностите за пребарување и спасување во наведените области и напоменуваат дека се стравува од зголемување на бројот на загинатите.Слични вести