Во вооружени напади во Нигерија загинаа 14 лица, а 6 мина се киднапирани

Во реализирани напади од страна на вооружени лица во две провинции во Нигерија загинаа 14 лица, а 6 мина се киднапирани

1410293
Во вооружени напади во Нигерија загинаа 14 лица, а 6 мина се киднапирани

Во реализирани напади во провинциите Ебонји и Кадуна во Нигерија загинаа 14 лица, а 6 мина се киднапирани.

Огбанаја Уде, надлежен за областа Иво, истакна дека во вооружен напад во областа Иво во провинцијата Ебонји реализиран од страна на вооружени лица, загинаа 10 лица.

Воедно и во објавените вести во националниот печат се истакнува дека во реализиран напад во селото Буруку во провинцијата Кадуна од страна на вооружени лица кои дошле со мотоцикли загинаа 4 лица, а 6 мина се киднапирани.Слични вести