Трамп изрази задоволство од враќањето на Ком Јонг-ун на функцијата

Трамп сподели коментар во врска со фотографијата на Ким Јонг-ун од свеченото отворање на една фабрика

1409697
Трамп изрази задоволство од враќањето на Ком Јонг-ун на функцијата

Американскиот претседател Доналд Трамп во врска со фотографијата на севернокорејскиот лидер Ким Јонг-ун на свеченото отворање на една фабрика истакна:

„Сакам да изразам задоволство од неговото враќање и подобрената здравствена состојба.“

Алудирајќи на информациите во врска со здравствената состојба на севернокорејскиот лидер во последно време дека не била добра, Трамп во објавата преку профилот на твитер истакна:

 „Сакам да изразам задоволство од неговото враќање и подобрената здравствена состојба.“

Од друга страна пак, големо внимание привлече податокот дека фотографиите на Ким Јонг-ун од свеченото отворање на една фабрика за ѓубре во Пјонгјанг на кои Трамп сподеи коментар, беа објавениод страна на еден Турчин.

Во последно време беа објавени низа гласини во врска со тоа дека здравствената состојба на Ким Јонг-ун, лидерот на Северна Кореја не била добра.Слични вести