Позитивен тестот на рускиот премиер Мишустин

Мишустин рече дека ќе се повлече во карантин и за време на хоспитализацијата предложи да го замени првиот заменик Андреј Белоусов

1408710
Позитивен тестот на рускиот премиер Мишустин

Рускиот премиер Михаил Мишустин рече дека тестот на новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) бил позитивен.

Мишустин на состанокот со рускиот претседател Владмир Путин во Москва што го одржа преку видео конференција рече дека тестот на Ковид-19 му бил позитивен.

Согласно препораките на надлежните лекари, Мишустин рече дека ќе се повлече во карантин и за време на хоспитализацијата предложи да го замени првиот заменик Андреј Белоусов.

Путин го прифати предлогот и на премиерот Мишустин му изрази желба за побрзо оздравување.Слични вести