Терористички напад со цистерна-бомба во Африн во Сирија: 20 лица загинаа, а голем број се ранети

По експлозијата е причинета штета во голем број згради наоколу, а изгореа и се доведени во неупотреблива состојба и неколку возила

1407041
Терористички напад со цистерна-бомба во Африн во Сирија: 20 лица загинаа, а голем број се ранети

При експлозија на цистерна за нафта натоварен со бомби на улицата Раџу, едниот од најпрометните места со цивили во центарот на градчето Африн во северниот дел на Сирија загинаа 20 лица, а десетици се рането.

По експлозијата е причинета штета во голем број згради наоколу, а изгореа и се доведени во неупотреблива состојба и неколку возила.

Ранетите се префрлени на лекување во болниците во центарот на Африн и се стравува од зголемување на бројот на загинатите во нападот.

Локалните безбедносни сили стојат на можноста нападот да е извршен од страна на сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК.Слични вести