Во Индија од удар на гром загинаа 10 лица

Центарот на Управата за природни непогоди во провинцијата Андра Прадеш (SDMA) се истакнува дека во ударите на гром за време на силните врнежи од дожд коишто ги зафатија областите Нелоре, Гунтур и Пракасам во провинцијата загинаа 10 лица

1405545
Во Индија од удар на гром загинаа 10 лица

Во провинцијата Андра Прадеш во Индија од удар на гром загинаа 10 лица.

Според вестите објавени во индискиот печат, во соопштението од Центарот на Управата за природни непогоди во провинцијата Андра Прадеш (SDMA) се истакнува дека во ударите на гром за време на силните врнежи од дожд коишто ги зафатија областите Нелоре, Гунтур и Пракасам во провинцијата загинаа 10 лица.

Во истата индиска провинција и пред две недели во ударите на гром животот го згаубија 10 лица.

Во месец јули минатата година за време на силните врнежи од дожд во провинцијата Бихар во ударите на гром загинаа 39 лица.Слични вести