Британскиот премиер Борис Џонсон утре се враќа на својата премиерска должност

Британскиот премиер Борис Џонсон на 27 март доби позитивен тест на коронавирусот, потоа му беше влошена здравствената состојба беше префрлен на интензивна нега и откако беше излекуван и отпуштен од болница утре се очекува да се врати на својата должност

1405416
Британскиот премиер Борис Џонсон утре се враќа на својата премиерска должност

Британскиот премиер Борис Џонсон кој беше на лекување во болница поради зараза од новиот тип коронавирус (Ковид-19) кадешто беше излекуван и отпуштен утре се враќа на својата премиерска должност.

Џонсон на 27 март доби позитивен тест на коронавирусот по што беше ставен во карантин во неговата премиерска резиденција и откако му беше влошена здравствената состојба беше префрлен на интензивна нега.

Борис Џонсон на интензивна нега остана 3 ноќи и потоа беше излекуван и отпуштен од болница.  

Во меѓувреме, постоеше интересирање кога британскиот премиер Борис Џонсон ќе се врати на својата премиерска должност.

Така откако лекарите истакнаа дека може да се врати на своите државнички должности, Џонсон утре ќе се врати на својата должност.Слични вести