Европскиот парламент ги усвои мерките на ЕУ во износ од 3,8 милијарди евра против Ковид-19

За разгледување на мерките во врска со Ковид-19 во белгискиот главен град Брисел се одржа генерална седница на Европскиот парламент (ЕП) и беа усвоени мерки во износ од 3,8 милијарди евра

1400432
Европскиот парламент ги усвои мерките на ЕУ во износ од 3,8 милијарди евра против Ковид-19

Европскиот парламент (ЕП) ги усвои мерките во износ од приближно 3 милијарди евра коишто беа подготвени од страна на Европската унија (ЕУ), во рамките на борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19).

За разгледување на мерките во врска со Ковид-19 во белгискиот главен град Брисел се одржа генерална седница на Европскиот парламент (ЕП).

На седницата е усвоена одлука за одделување на финансиски извори во износ од 3,8 милијарди евра од буџетот на Европската унија (ЕУ) за создавање залихи на значајни производи како што се заштитна облека и апарати за дишење, изградба на привремени болници и носење на заболените преку граница, а со што ќе се достави поддршка итните здравствени услуги.Слични вести