Бројот на смртните случаи во Израел се зголеми на 95 лица

Бројот на заразени во Сингапур се зголеми за 198 пациенти

1395916
Бројот на смртните случаи во Израел се зголеми на 95 лица

Во период кога бројот на оздравените пациенти од Ковид-19 во светот изнесува над 350 илјади, бројот на смртните случаи се зголеми на над 100 илјади.

Бројот на смртните случаи во Израел се зголеми на 95. Министерството за здравство на Израел соопшти  дека бројот на нови заразени случаи изнесува 10 095 пациенти.

Бројот на заразени во Сингапур се зголеми за 198 пациенти. Во истоимениот град кој брои 5,6 милиони жители и кој се смета за град држава бројот на заразените се сголеми на 1 208, а на смртните случаи на 7 лица.Слични вести