Расте бројот на смртните случаи и заразените и во источните земји

Бројот на смртните случаи од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Саудиска Арабија се зголеми за уште 38 и изнесува 2 605

1392611
Расте бројот на смртните случаи и заразените и во источните земји

Расте бројот на смртни случаи и инфектирани и во источните земји земји.

Бројот на смртните случаи од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во светот се зголеми на 74 илјади, додека на заразените изнесува над 1 милион 331 илјада пациенти. Бројот на оздравените изнесува 275 илјади пациенти.

Бројот на смртните случаи од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Саудиска Арабија се зголеми за уште 38 и изнесува 2 605, поради што во 4 општини 5 метрополи беше прогласен полициски час.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Израел изнесува 57, додека бројот на заразени се зголеми на 8 904 пациенти. Патувањето меѓу градовите е забрането од попладне до 10 април петок изутрина, додека почнувајќи од 8 април четврток, се забранува движењето на граѓаните 18.00 часот навечер до 07.00 часот изутрина.

Бројот на смртните случаи во Брегот на Слоновата Коска изнесува 3 лица, додека тестот на министерот за одбрана на оваа земја Хамед Бакајоко бил позитивен. Во земјата има 323 заразени.Слични вести