Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Јапонија изнесува 95

Бројот на заразени од Ковид-19 во Јапонија изнесува 4 209 пациенти

1391352
Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Јапонија изнесува 95

Бројот на смртните случаи од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во светот се зголеми на 64 илјада, додека на заразените изнесува над 1 милион 200 илјади пациенти. Бројот на оздравените изнесува 245 илјади пациенти.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Јапонија изнесува 95, додека бројот на заразени се зголеми на 4 209 пациенти.

Во Пакистан од Ковид-19 умреа 40, додека над 3 илјади пациенти се заразени.

Бројот на смртните случаи во Мароко изнесува 58, додека на заразените 883.

Бројот на смртните случаи во Алжир изнесува 25, додека на заразените 130. Во Либан 17 лица умреа, а 52 се заразени, додека во Тунис 19 лица умреа, а 553 лица се заразени.Слични вести