На барање на Италија заболените од коронавирус почнаа да се носат на лекување во Германија

Германските воздухопловни сили од градот Бергамо во Италија почнаа да превезуваат на лекување во Германија заболени од новиот тип коронавирус (Ковид-19)

1386803
На барање на Италија заболените од коронавирус почнаа да се носат на лекување во Германија

Германија на барање на Италија, почна да носи заболени од коронавирус на лекување во земјата.

Германските воздухопловни сили од градот Бергамо во Италија почнаа да превезуваат на лекување во Германија заболени од новиот тип коронавирус (Ковид-19).

Заболените од амбулантниот авион „Airbus 310 August Euler“ кој слета на воениот аеродром во Келн-Вахн беа пренесени на лекување во болниците во Бохум и Бон.

Инаку, откако поради недостаток на доволен број кревети и респираторни апарати во одделенијата за интензивна нега во Италија животот го загубија голем број заболени од коронавирус дури и без да бидат прегледани од страна на лекарите, Италија побара помош од Германија за лекување на пациентите кои се наоѓаат на интензивна нега.

 На ова барање од Италија од страна на Германија почнаа да се превезуваат заболени на лекување во земјата.Слични вести