40 отсто од пациентите не покажуваат никакви симптоми

Бројот на позитивни тестови кои беа извршени во Ирска изнесува 218, додека кај половината испитаници не беа утврдени никакви симптоми на Ковид-19

1384904
40 отсто од пациентите не покажуваат никакви симптоми

Според резултатите од едно истражување во врска со двата нови типови на коронавирусот (Ковид-19), 40 отсто од пациентите не покажуваат никакви симптоми на заболување.

Здравствените власти на Ирска која брои 364 илјади жители и компанијата „deCode Genetics“ до почетокот на неделаа извршија тест за Ковид-19 на 10 300 лица.

Бројот на позитивни тестови кои беа извршени во Ирска изнесува 218, додека кај половината испитаници не беа утврдени никакви симптоми на Ковид-19.

Кај заболените од Ковид-19 чии тестови беа позитивни и другата половина беа забележани слични симптоми на настинка.

Во рамките на тестовите кои беа извршени во Ирска беа анализирани генетските секвенци и примероците на различни вируси, Според резултатите, во Ирска беа забележани најмалку 40 мутации на новиот типна коронавирусот.

Кај 80 отсто од патниците на бродот Дајмнд Принсес во Јапонија кај кои беше забележан новиот тип на коронавирусот, не беа забележани никакви симптоми или пак беза забележани само некои полесни симптоми. Кај 20 отсто од патниците беа забележани тешки симптоми на новиот тип на коронавирусот. Од компјутерската томографија на патниците, во белите дробови кај половината беа забележани анормалии предизвикани од вирусот или пак воопшто не беа забележани никакви симптоми.

Кај секое трето лице од позитивните тестови на новиот тип на кронавирусот ка пациентите во Кина бее истакнато дека постои можност да не се видат симптоми.

Резултатите од истражувањето кое беше извршено од страна на јапонскиот универзитет Хокаидо покажаа дека кај 30,8 отсто од евакуиранте пациенти од кинескиот град Вухан чии тестови беа позитивни, беа забележани асимптоматски наоди.Слични вести