Во бомбашки напад во Авганистан загинаа 5 лица од кои 4 полицајци

Портпаролот на Дирекцијата на полицијата во провинцијата Газне Ахмед Хан Сирет истакна дека во реализиран бомбашки напад во населеното место Дех Јак во провинцијата загинаа 5 лица од кои 4 полицајци

1384051
Во бомбашки напад во Авганистан загинаа 5 лица од кои 4 полицајци

Во реализиран бомбашки напад во населеното место Дех Јак во провинцијата Газне во Авганистан, загинаа 5 лица.

Портпаролот на Дирекцијата на полицијата во Газне Ахмед Хан Сирет во дадената изјава за печатот истакна дека бомбата којашто била поставена на крајот на патот во областа Хушк во населеното место Дех Јак била експлодирана во моментот на поминува на полициско возило.

Велејќи дека притоа во нападот загинаа 5 лица од кои 4 полицајци, Сирет рече дека за нападот е одговорен Талибан.

Засега никој не ја презеде одговорноста за нападот.Слични вести