СЗО: 85 отсто од случаите на зараза од Ковид-19 се забележуваат во Европа и САД

Во објавеното соопштение од Светската здравствена организација (СЗО) се привлекува внимание кон „брзото ширење“ на вирусот особено во САД

1384247
СЗО: 85 отсто од случаите на зараза од Ковид-19 се забележуваат во Европа и САД

Светската здравствена организација (СЗО) соопшти дека 85 отсто од случаите на новиот тип коронавирус (Ковид-19) коишто се регистрирани во последните 24 часа се забележуваат во Европа и во Соединетите Американски Држави (САД).

Во објавеното соопштение од Светската здравствена организација (СЗО) се привлекува внимание кон „брзото ширење“ на вирусот особено во САД.

Под светлината на последните добиени податоци, се нагласува и тоа дека Соединетите Американски Држави (САД) би можеле да станат нов епицентар на Ковид-19.Слични вести