Од коронавирусот во Кина починаа 3.172, а во Иран 354 лица

Бројот на починатите од епидемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19) во Кина се зголеми на 3.172 лица, а во Иран досега животот го загубија 429 лица

1376760
Од коронавирусот во Кина починаа 3.172, а во Иран 354 лица

Бројот на починатите од епидемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19) во Кина која е и изворна земја на смртоносниот вирус кој го зафати целиот свет, се зголеми на 3.172 лица.

Во Иран пак, како што се наведува бил заболен од вирусот и првиот потпретседател на државата Исхак Џихангири.

Во Иран, со смртта на уште 75 лица од коронавирусот досега животот го загубија 429 лица, а бројот на случаите на зараза се зголеми на 10.075 лица.

Во Азербејџан се утврдени уште 2 случаи на зараза од вирусот и бројот на случаите во земја се зголеми на 12.

Како тшо се истакнува, во Катар е утврден нов тип на коронавирус (Ковид-19) уште кај 238 лица, со што бројот на случаите се зголеми на 262.Слични вести