Во судир со Талибанците во Авганистан загинаа 6 припадници на полицијата

Портпаролот на губернијата на Урузган Зилгеј Ибади истакна дека по извршениот напад од страна на талибанските милитанти врз полициската станица во областа Нејчен, дошло до судир во кој загинаа 6 припадници на полицијата, а 7 полицајци се ранети

1372869
Во судир со Талибанците во Авганистан загинаа 6 припадници на полицијата

Во судир со талибанските милитанти во провинцијата Урузган во Авганистан загинаа 6 мина припадници на полицијата.

Портпаролот на губернијата на Урузган Зилгеј Ибади истакна дека по извршениот напад од страна на талибанските милитанти врз полициската станица во областа Нејчен, дошло до судир.

Велејќи дека во судирот загинале 6 мина припадници на полицијата, Ибади рече дека воедно биле ранети и 7 полициски службеници.

Тој нагласи дека во судирот имало загуби и на страната на Талибан.Слични вести