Во нападот на руските вооружени групи на источната страна на Украина загина еден украински војник

Руските вооружени групи во подрачјето Донбас ја прекршија одлуката за воспоставување примирје која беше усвоена со Договорот во Минск

1371549
Во нападот на  руските вооружени групи на источната страна на Украина загина еден украински војник

Според соопштението кое беше објавено од страна на Центарот за заеднички операции на Украинските вооружени сили, руските вооружени групи во подрачјето Донбас ја прекршија одлуката за воспоставување примирје која беше усвоена со Договорот во Минск. Вчера руските вооружени групи 7 пати го прекршија примирјето. Во непријателските напади загина еден украински војник, а 4 војници беа повредени.

Од 2014 година наваму продолжуваат судирите меѓу проруските сепаратисти кои наводно ја прогласија независноста во областа Донбас на источната страна на Украина и официјален Киев.Слични вести