Руски воени авиони извршија напад во Идлиб во кој загинаа 9 цивили, а голем број се ранети

Руски воени, во текот на вчерашниот ден реализираа напади врз позициите на фронтовата линија и некои цивилни населени места во подрачјето на Идлиб, во северозападниот дел на Сирија, веднаш наспроти градот Хатај на турската страна на границата

1370484
Руски воени авиони извршија напад во Идлиб во кој загинаа 9 цивили, а голем број се ранети

Во реализираниот воздушен напад од страна на руските воени авиони врз месноста Фуа во подрачјето на Идлиб, во северозападниот дел на Сирија, според првични добиени информации, животот го загубија 9 цивили, а голем број се ранети.

Руски воени, во текот на вчерашниот ден реализираа напади врз позициите на фронтовата линија и некои цивилни населени места во подрачјето на Идлиб, во северозападниот дел на Сирија, веднаш наспроти градот Хатај на турската страна на границата.

Во бомбардирањата беа погодени и цивилните население места во месноста Фуа во подрачјето.

Извори за цивилна одбрана соопштуваат дека според првични добиени информации, во воздушните напади во месноста Фуа загинаа 9 цивили, а голем број се ранети.Слични вести