Хотел на Канарските острови со 1.000 гости ставен во карантин поради случај на коронавирус

Еден хотел на Канарските острови со 1.000 гости е ставен во карантин откако еден лекар од Италија имал позитивен тест на коронавирус

1366075
Хотел на Канарските острови со 1.000 гости ставен во карантин поради случај на коронавирус

Во еден хотел на Канарските острови кои унаку се наоѓаат под управа на Шпанија кај еден лекар кој дошол од Италија, е утврден коронавирус.

По ваквиот развој, надлежни на министерството за здравство на Шпанија соопштија дела хотелот во кој престојувале 1.000 гости бил ставен во карантин.

Заедно со последниот случај бројот на потврдени случаи на заразени од новиот тип коронавирус (Ковид-19) во Шпанија, се зголеми на 3 лица.Слични вести