Хасан Рухани: Коронавирусот дојде како непоканет гостин и се прошири во сите земји

„Коронавирусот не е поопасен од вирусот Инфлуенца Б. Ние него го пребродивме и ќе го пребродиме и коронавирусот. Коронавирусот дојде како непоканет гостин и се прошири во сите земји.“ - рече иранскиот претседател Хасан Рухани

1366157
Хасан Рухани: Коронавирусот дојде како непоканет гостин и се прошири во сите земји

Иранскиот претседател Хасан Рухани, новиот тип коронавирус (Ковид-19) којшто стана причина за смртта на голем број лица во неговата земја го спореди како „непоканет гостин“.

Рухани во говорот што го одржа на церемонијата на свечено отворање на автопатот со којшто се поврзува главниот град Техеран со северниот дел на земјата даде изјави во врска со коронавирусот.

Тој побара од народот да не западне во страв и да делува и да се придржува согласно со упатствата на Министерството за здравство.

„Коронавирусот не е поопасен од вирусот инфлуенца Б. Ние него го пребродивме и ќе го пребродиме и коронавирусот. Коронавирусот дојде како непоканет гостин и се прошири во сите земји.“ - рече иранскиот претседател Хасан Рухани.Слични вести