Во воздушните напади на руските воени авиони врз подрачјето на Идлиб загинаа 5 лица

Според добиени информации од извори за Цивилна одбрана (Берите Беретки), во воздушните напади на руските воени авиони врз населените места во Зоната за намалување на затегнатоста (деескалација) во Идлиб, во северозападниот дел на Сирија, загинаа 5 лица

1365231
Во воздушните напади на руските воени авиони врз подрачјето на Идлиб загинаа 5 лица

Во воздушните напади на руските воени авиони врз населените места во Зоната за намалување на затегнатоста (деескалација) во Идлиб, во северозападниот дел на Сирија, загинаа 5 лица.

Според Авионската опсерваторија на опозиционерите, руските воени авиони од утринските часови ги мобардираат местата Кефренбил, Кен Сафрам Ихсем и селата Суфухун, Хазарин, Кефер Нубул, Кефер Увејд, Иниб, Бсенкул, Џузеф, Хас, Бара, Мархурме, Дејр Сумбул и Бинин во јужниот дел на градот Идлиб, како и населеното место Дарет Изе и селата Кефер Нуран и Џине во западното рурално подрачје на градот Алепо. 

Според добиени информации од извори за Цивилна одбрана (Белите Беретки), во овие напади животот го загубија 5 лица.

Во реализираните напади од страна на сирискиот режим и неговите поддрживачи од потпишувањето на меморандумот од Сочи помеѓу Турција и Русија на 17 септември 2018 година досега, во подрачјето на Идлиб животот го загубија над 1.800 цивили.

Бројот на раселените кои ги напуштија своите домови од јануари 2019 година досега, достигна до 1 милион 942 илјади лица.Слични вести