Трамп и Макрон разговараа телефонски за значењето на НАТО

Заменик портпаролката на Белата Куќа Џуд Дир објави писмено соопштение во кое истакна дека Трамп и Макрон во вторникот остварија телефонски разговор

Трамп и Макрон разговараа телефонски за значењето на НАТО

Американскиот претседател Доналд Трамп и францускиот претседател Емануел Макрон остварија телефонски разговор посветен на значењето на НАТО.

Заменик портпаролката на Белата Куќа Џуд Дир објави писмено соопштение во кое истакна дека Трамп и Макрон во вторникот остварија телефонски разговор.

Велејќи дека во телефонскиот разговор станало збор за билатерални прашања, Џуд Дир го рече следното: „Двајцата лидери, освен за значењето на НАТО разговараа и за напорите коишто ги вложуваат Франција и САД во борбата против тероризмот во Сахел.“Слични вести