Путин го разреши помошникот Сурков

Сурков од 20 септември 2013 година се наоѓаше на позицијата потпретседател на Русија.

1362268
Путин го разреши помошникот Сурков

Рускиот претседател Владимир Путин го разреши помошникот Владислав Сурков.

Управата за прес на рускиот претседателски дворец Кремљ соопшти дека претседателот Путин го потпиша указот со кој Сурков беше изземен од функцијата.

Според извадокот од текстот на указот, указот стапува на сила од денот на потпишувањето.

Инаку Сурков од 20 септември 2013 година се наоѓаше на позицијата потпретседател на Русија.Слични вести