Во напад на талибанските милитанти во Авганистан загинаа 9 чувари

Портпаролот на губернијата во Каписа Каис Кадири истакна дека во реализиран напад од страна на талибанските милитанти врз станица на чувари во населеното место Ниџраб загинале 9 чувари и дека имало загуби и на страната на талибанските милитанти

1361806
Во напад на талибанските милитанти во Авганистан загинаа 9 чувари

Во реализираниот напад од страна на талибанските милитанти врз станица на чуварите во населеното место Ниџраб во провинцијата Каписа во Авганистан, загинаа 9 чувари.

Портпаролот на губернијата во Каписа Каис Кадири во дадената изјава за печатот истакна дека милитантите извршиле напад врз станица на чувари во областа Дере-и Афганије во населеното место Ниџраб.

Велејќи дека во нападот загинале 9 чувари, Кадири информира дека во вооружената престрелка до која дошло по нападот имало загуби и на страната на талибанските милитанти.Слични вести