ОН испратија 36 шлепери со хуманитарна помош за Идлиб

36 шлепери натоварени со хуманитарна помош на Обединетите нации (ОН), преминаа преку турско-сирискиот граничен премин Џилвеѓозу во населеното место Рејханли кај градот Хата и се упатија кон градот Идлиб на сириска страна од границата

1361876
ОН испратија 36 шлепери со хуманитарна помош за Идлиб

Од страна на Обединетите нации (ОН)се испратени 36 шлепери со хуманитарна помош во подрачјето на градот Идлиб, во северозападниот дел на Сирија.

36-те шлепери натоварени со хуманитарна помош на Обединетите нации (ОН), преминаа преку турско-сирискиот граничен премин Џилвеѓозу во населеното место Рејханли кај градот Хата и се упатија кон градот Идлиб на сириска страна од границата.

Како што се дознава, материјалите испратени како хуманитарна помош ќе им бидат раздадени на лицата кои имаат портеба од помош во градот Идлиб и во руралните подрачја.Слични вести