Во вооружен напад во Нигерија загинаа 10 лица

Вооружените лица облечени во воена униформа, извршија вооружен напад во подрачјето Угели во провинцијата Делта

1360650
Во вооружен напад во Нигерија загинаа 10 лица

Во вооружениот напад што беше извршен во јужниот дел на Нигерија загинаа 10 лица.

Според информациите кои беа објавени во националните медиуми, вооружените лица облечени во воена униформа, извршија вооружен напад во подрачјето Угели во провинцијата Делта.

Во нападот загинаа 10, а голем број лица беа повредени.

Од друга страна пак, секретарот за медиуми на провинцијата Делта Олиса Ифеајика го потврди нападот и рече дека биле испратени безбедносни сили во подрачјето.Слични вести