Руските борбени авиони бомбардираа 2 болници во Алепо

Во нападите биле оштетени болниците и останале вон услугите, а еден од чуварите на болницата бил повреден

1360997
Руските борбени авиони бомбардираа 2 болници во Алепо

Цел на бомбардирањето на руските борбени авиони бомбардираа во зоната за деескалација во Идлиб во Сирија беа две болници.

Според претставниците на опсерваторијата за набљудување на авионите на опозицијата, руските борбени авиони бомбардираа низа населени места во Идлиб и западните рурални предели на Алепо.

Извори на екипите за цивилна заштита (Бели шлемови) истакнаа дека цел на бомбардирањето на руските борбени авиони биле и двете болници Фирдевс и Кинана во Дарет Изет.

Во нападите биле оштетени болниците и останале вон услугите, а еден од чуварите на болницата бил повреден.

Силите на режимот на Асад поддржани од Русија, презедоа под контрола дел од западен Алепо, додека со цел да ја прекинат поврзаноста меѓу Африн и Идлиб и доколку сакаат да напредуваат кон Дарет Изет, постои веројатност да дојде до зголемување на руските воздушни напади.Слични вести