Во подрачјето на Идлиб соборен хеликоптер на Асадовиот режим

Во западното рурално подрачје на градот Алепо, во подрачјето на Идлиб, е соборен хеликоптер на режимот на  Бешар Асад

Во подрачјето на Идлиб соборен хеликоптер на Асадовиот режим

Во западното рурално подрачје на градот Алепо во границите на Зоната за намалување на затегнатоста (деескалација) во Идлиб, во северозападниот дел на Сирија, е срушен хеликоптер на режимот на  Бешар Асад.

Во период кога продолжуваат со нивно уште повеќе вжештување на судирите помеѓу опозиционерите и режимските сили во подрачјето на Идлиб, еден хеликоптер кој полетал од близина на центарот на градот Алепо се упатил кон позициите на опозиционерите.

Хеликоптерот бил погоден во местото Куптан ал-Џебел, по што се запалил за време на падот.

На објавените снимки исто така се гледа како хеликоптерот е погоден при летање над позициите на опозиционерите, по што почнува да паѓа.

Завчера, во западниот дел на центарот на населеното место Серакиб во подрачјето на Идлиб, беше соборен уште еден хеликоптер на режимот, при што беше истакнато дека загинале 3 лица кои се наоѓале во срушениот хеликоптер.Слични вести