Во напад на руските воени авиони во Идлиб загинаа најмалку 9 цивили

Авионската опсерваторија на опозиционерите соопшти дека руски воени авиони синоќа во доцните часови реализираа напад во руралното подрачје на градот Алепо во границите на Зоната за намалување на затегнатоста во Идлиб, во кој загинаа најмалку 9 цивили

Во напад на руските воени авиони во Идлиб загинаа најмалку 9 цивили

Во реализиран напад од страна на воени авиони на Русија во границите на Зоната за намалување на затегнатоста во Идлиб, во северозападниот дел на Сирија, загинаа најмалку 9 цивили. 

Според Авионската опсерваторија на опозиционерите, руски воени авиони синоќа во доцните часови реализираа напад во руралното подрачје на градот Алепо во границите на Зоната за намалување на затегнатоста во Идлиб, во кој загинаа најмалку 9 цивили. 

Според добиени информации од извори за Цивилна одбрана (Белите Беретки), во нападот во селото Ибин животот го загубија 9 цивили. 

Екипите за Цивилна одбрана ги продолжуваат активностите за пребарување и спасување на местото на нападот и се стравува од зголемување на бројот на загинатите.Слични вести