Во воздушните напади на Русија и сирискиот режим во Идлиб загинаа 11 цивили

Според Авионската опсерваторија на опоцизионерите, во воздушните напади на руските воени авиони загинаа 9 цивили, а во нападите на воените авиони на сирискиот режим двајца цивили

1351750
Во воздушните напади на Русија и сирискиот режим во Идлиб загинаа 11 цивили

Во реализираните воздушни напади од страна на Русија и сирискиот режим врз населените места во Зоната за (деескалација) намалување на затегнатоста во Идлиб загинаа 11 цивили.

Според Авионската опсерваторија на опоцизионерите, во воздушните напади на руските воени авиони загинаа 9 цивили, а во нападите на воените авиони на сирискиот режим двајца цивили.

Подрачјето на градот Идлиб во северозападниот дел на Сирија од 2011 година кога започна граѓанската војна во оваа земја досега е во положба на тврдина на опозиционерите и антирежимските вооружени групи.Слични вести