Во воздушните напади на Асадовиот режим и Русија врз Идлиб загинаа 5 мина цивили

Во последните реализира воздушни напади од страна на Асадовиот режим и Русија врз населените места во подрачјето на градот Идлиб загинаа уште 5 мина цивили

1348249
Во воздушните напади на Асадовиот режим и Русија врз Идлиб загинаа 5 мина цивили

Во реализираните напади од страна на режимот на Бешар Асад и Русија врз населените места во подрачјето на градот Идлиб, во северозападниот дел на Сирија, загинаа 5 мина цивили.

Според Авионската опсерваторија на опозиционерите, воени авиони на Русија вчера во вечерните часови почнаа да ги бомбардираат селата Хан ес Субул, Масаран, Хамидије, Шинан и Бзабор во подрачјето на градот Идлиб.

Воедно и воени авиони на Асадовиот режим реализираа воздушни напади врз населените места Серакиб и Маратунуман, месноста Кеферума и врз селата Хан ес Субул, Рувејна, Ербаин, Бзабор, Хас, Кефер Батих и Дадих.

Според добиени информации од извори за Цивилна одбрана (Белите Беретки), во воздушните напади загинаа вкупно 5 мина цивили, од кои едно лице во нападите на режимските сили во Серакиб и двајца во Бзабор, а двајца цивили го загубија животот во нападите на Русија врз селото Шинан.Слични вести