Турција стави вето на Кипарско грчкиот дел на Конференцијата за разоружување на ОН

Кипарско грчката управа заедно со некои земји како и секоја година повторно се кандидираше да биде земја набљудувач на активностите на Конференцијата за разоружување

1345729
Турција стави вето на Кипарско грчкиот дел на Конференцијата за разоружување на ОН

На првата седница на Генералното заседание во врска со Конференцијата за разоружување 2020, Турција не го одобри членството на Кипарско грчката управа во својство на земја набљудувач.

Кипарско грчката управа заедно со некои земји како и секоја година повторно се кандидираше да биде земја набљудувач на активностите на Конференцијата за разоружување.

Турција не ја одобри кандидатурата на Кипарско грчката управа.

На тој начин не беше прифатена кандидатурата на Кипарско грчката управа, додека кандидатурите на останатите 37 земји на листата за набљудувачи беа прифатени на конференцијата.Слични вести