Во вооружен напад во Авганистан загинаа 2 полицајци

Досега никој не ја презеде одговорноста за нападот

1344025
Во вооружен напад во Авганистан загинаа 2 полицајци

Во вооружен напад во авганистанската покраина Урузган загинаа 2 полицајци.

Портпаролот на губернијата Урузган, Зилгеј Ибади изјави дека 2 полицајци кои се наоѓаа на должност во контролниот пункт во подрачјето Мирвејиш Нике беа изложени на вооружен напад на неидентификувани вооружени лица.

Ибади истакна дека двајцата полицајци загинале во нападот и дека напаѓачите побегнале од местото на нападот.

Досега никој не ја презеде одговорноста за нападот.Слични вести