Израел реализира воздушен напад врз цели на Бригадите Изедин ал Касам, военото крило на Хамас

Според добиени информации од извори од регионот, целите на  Бригадите Изедин ал Касам беа погодени со ракети истрелани од израелски воени авиони и хеликоптери

1342473
Израел реализира воздушен напад врз цели на Бригадите Изедин ал Касам, военото крило на Хамас

Израел реализира воздушен напад врз цели на Бригадите Изедин ал Касам, военото крило на Хамас, на Западниот Брег.

Според добиени информации од извори од регионот, целите на  Бригадите Изедин ал Касам беа погодени со ракети истрелани од израелски воени авиони и хеликоптери.

Во објавеното соопштение од израелската армија се истакнува дека воени хеликоптери реализираа напад врз инфраструктурата на Хамас во регионот.

Освен тоа во соопштението се наведува дека од страна на Газа биле испратени огнени балони кон Израел и дека затоа бил реализиран и воздушниот напад за којшто станува збор.

Засега не е објавено соопштение за тоа дали има загинати или ранети во израелскиот воздушен напад.Слични вести