Во напад на ДЕАШ во Салахадин загинаа двајца ирачки војници, а 5 мина се ранети

Во напад врз безбедносниот пункт во областа Шејх Ибрахим во населеното место Дуџејл во провинцијата Салахадин во Ирак загинаа двајца ирачки војници, а 5 мина се ранети

1341192
Во напад на ДЕАШ во Салахадин загинаа двајца ирачки војници, а 5 мина се ранети

Во реализиран напад од страна на терористичката организација ДЕАШ во провинцијата Салахадин во Ирак загинаа двајца ирачки војници, а 5 мина се ранети.

Во објавеното писмено соопштение од страна на Медиумската безбедносна мрежа која работи во склопот на ирачкото Министерство за одбрана се истакнува дека беше извршен напад врз безбедносниот пункт во областа Шејх Ибрахим во населеното место Дуџејл во провинцијата Салахадин.  

Во соопштението се вели дека во нападот загинаа двајца ирачки војници, а 5 мина се ранети.

Не беа споделени информации во врска со тоа како е реализиран нападот.Слични вести