Русија соопшти дека Хафтар побарал упте два дена за потпишување на примирјето

Калифа Хафтар има позитивен приод кон договорот за прекин на огнот, соопшти Русија

Русија соопшти дека Хафтар побарал упте два дена за потпишување на примирјето

Русија соопшти дека продолжуваат преговорите во врска со Либија, дека Калифа Хафтар имал позитивен приод кон договорот за прекин на огнот и дека побарал уште два дена.

По вчерашните 8 часовни преговори за прекин на огнот во Либија што се одржаа во Москва, не беа постигнати очекувањата.

Пучистичкиот генерал Калифа Хафтар кој ја држи под контрола Источна Либија, не го потпиша предлог-договорот за примирје во Либија на преговорите што се одржаа во Москва.

Министерството за одбрана на Русија соопшти дека Калифа Хафтар ја напуштил Москва. Хафтар има позитивен приод кон договорот за прекин на огнот и дека побарал уште два дена.Слични вести