Путин и Меркел разговараа телефонски за подготвителниот процес на Конференцијата за Либија во Берлин

Рускиот претседател Владимир Путин и германската канцелартка Ангела Меркел остварија телефонски разговор посветена на подготвителниот процес на Конференцијата за Либија за којашто се планира да се одржи во главниот град на Германија, Берлин

1340437
Путин и Меркел разговараа телефонски за подготвителниот процес на Конференцијата за Либија во Берлин

Рускиот претседател Владимир Путин и германската канцелартка Ангела Меркел разговараа телефонски за подготвителниот процес на Конференцијата за Либија за којашто се планира да се одржи во главниот град на Германија, Берлин.

Во објавеното писмено соопштение од Кремљ се истакнува дека рускиот претседател Путин и германската канцеларка Меркел остварија телефонски разговор.

Во соопштението се вели дека во телефонскиот разговор беше разгледана кризата во Либија и се подвлекува следното: „Во разговорот, беше разгледан подготвителниот процес на Берлинската конференција за изнаоѓање решение за прашањето со Либија. Путин ја информира Меркел во врска со разговорите коишто беа одржани во Москва со учество на страните инволвирани во судирите во Либија.“Слични вести