Судири на азербејџанско-ерменската граница

Во огнот што беше отворен од страна на ерменските снајперисти, загина азербејџанскиот војник Ферзели Ферзелијев

1337079
Судири на азербејџанско-ерменската граница

Во огнот што беше отворен од страна на ерменските војници на ерменско-азербејџанската граница агина еден војник на азербејџанската војска.

Во соопштението кое беше објавено од страна на Командата за државните гранични услуги на Азербејџан, ерменската војска го прекрши примирјето во селото Кушчу Ајрим во Газах.

Во соопштението беше истакнато дека во огнот што беше отворен од страна на ерменските снајперисти, загина азербејџанскиот војник Ферзели Ферзелијев.Слични вести