Силна експлозија во сомалискиот главен град Могадишу во близина на зградата на Парламентот

Во сомалискиот главен град Могадишу во близина на зградата на Парламентот и владините згради е реализиран напад со возило бомба и засега нема информации за тоа дали има загинати или ранети

1336811
Силна експлозија во сомалискиот главен град Могадишу во близина на зградата на Парламентот

Реализиран напад со возило бомба врз контролен пункт во близина на зградата на Парламентот во главниот град на Сомалија, Могадишу.

Нема информации за тоа дали има загинати или ранети во нападот чија цел беше еден  безбедносен контролен пункт во областа Сајидка кадешто се сместени Парламентот и владините згради.

На споделените снимки и фотографии преку социјалните медиуми се гледа како по експлозијата се запалени и горат некои возила и како на местото на експлозијата се испраќаат голем број амбулантни возила.

Засега никој не ја презеде одговорноста за нападот.

 

 Слични вести